Справочник

Какво мога да видя в Кърджали

Ако сте в града или околността  и имате свободно време ви препоръчваме да посетите интересните места наоколо. Определено града има какво да предложи, а местата за настаняване за много и разнообразни. В града ще откриете предложения за нощувки в апартаменти, квартири, къщи за гости, вили, хотели в Кърджали и околността. Едно от най – предпочитаните от туристите места за настаняване е хотелския комплекс с басейн Главаратски хан, разположен на брега на язовир Кърджали.

След като се си харесали хотел в Кърджали или Главатарци, в който да нощувате е време за разходка и посещение на интересни места. Определено едно такова място е историческия музей в града. Ще го познаете по впечатляващата архитектура, която има. Вътре определено има много какво да се види, но няма да описваме, за да имате интерес при посещението.

До музея може да забележите табели, оказващи пътя към скалния феномен Каменната сватба, който непременно трябва да видите с очите си, без значение колко снимки в интернет сте разгледали за него. Не далеч от там, по пътя за Перперикон може да се отбиете до останки от крепост Мнияк или Моняк. Има специална пътека, в края на която се открива панорамна гледка към останките и те могат да бъдат разгледани подробно.

Да се върнем в града, където се намира скулптора, посветена на Орфей, тази пластика е разположена в голямо кръгово, което символизира безкрайността. Както през деня, така и вечерно време Лирата на Орфей изглежда впечатляващо и внушително, заради размерите, които има. Най – вероятно още при пристигането в града сте забелязали и друг символ на Орфей – неговия паметник в доста големи размери, който посреща и изпраща всички местни и гости.

В Кърджали освен историческия музей, за който ви споменахме по – горе може да посетите също Художествената галерия Станка Димитрова, Арт галерия Кръг и Арт къща Дъждовница. А за почитателите на религиозния туризъм препоръчваме да посетят Средновековния манастир Свети Йоан Продром, Енорийски православен храм Свети Георги Победоносец и Централната Джамия.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!