Справочник

Дестинация Балчик – предложение за едно различно лято

Настъпи моментът, в който е време за ваканция. Чудите се къде да си прекарате лятната почивка? Град Балчик е едно прекрасно и красиво градче, в което ще изживеете и ще създадете незабравими спомени и емоции. Ето едно предложение за хотел, който ще ви предложи една различна, забавна и спокойна почивка през топлите и слънчеви летни дни – https://hotelmistralbg.com/.


Защо почивка в град Балчик? 

Курортът предлага красиви пясъчни плажове, възможност за една незабравима, релаксираща и спокойна почивка. Ако се интересувате от история и забележителности, това е точното място за вас. В него има и лечебни минерални извори, които достигат температура до 31°С. В града има пристанище, кораби и лодки. Ще имате възможност да се възползвате от добре развитият риболов. За да може вашата лятна ваканция да е още по-хубава и запомняща се, може да резервирате хотел на първа линия в Балчик.


Предложение за едно различно лято

Подарете си така желаната спокойна, релаксираща и незабравима почивка в хотели в Балчик. Едно от най-спокойните и тихи места на родното Черноморие. Независимо дали изберете настаняване на първа линия или друг тип настаняване, вярваме, че ще станете доволни от вашия избор. Градът е прекрасен и с умерено-континентален климат.

Плажът е подходящ за семейни почивки и различни развлечения. Въпреки, че плажните ивици са малки, има спокойни и уютни заведения и ресторанти, както и невероятна крайморската алея. Всяка година те привличат туристи от различни краища на света и правят града много предпочитана дестинация.


История на града

Балчик е малък живописен град в област Добрич. Основан е преди 26 века. В началото на ХХ в. е построена най-голямата мелница на Балканския полуостров. От града се е  изнасяло изключително голям тонаж със жито, което се е превозвало от над 500 кораба. То е пътувало до Англия, Белгия, Германия, Дания и др. Намира се в изключителна близост до други курортни градове – Албена, Кранево и Златни пясъци.

На територията на града се намира един от архитектурните паметници от Античността и Средновековието. 

Много голям интерес за туристите предизвикват две от местностите, които са в изключителна близост до Балчик. Едната местност е Джини Баир, а другата е могилата Мал тепе. Двете са обявени за паметници на културата.


Забележителности

Най-голямата забележителност в Балчик, която привлича туристи от цял свят е архитектурно-парковия комплекс „Балчишки дворец“. Построен е през 1924 г. като дворец на румънската кралица Мария. 

Към е него е изградена и ботаническата градина. Тя е богата на изключително красива природа. В нея може да видите много редки видове храсти, дървета и цветя. В градината се отглеждат и няколко екзотични видове плодове като папая, лимони, банани. 

Ето какви други интересни и красиви забележителности ще срещнете в града:

  • Етнографски музей
  • Художествена галерия
  • Текето

В района на града се намира и една от крайните точки на България, а именно Нос Калиакра. На носа има музей, ресторанти, морски фар и други забележителности, които може да посетите.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!