Справочник

Древен Египет в Бургас

Ако смятате да прекарате лятната си почивка по нашето Черноморие определено няма да сбъркате. Все още има много хубави морски курорти и хотели, които предлагат много добри туристически условия на своите посетители.

Една такава туристическа дестинация е Лозенец. Селото се намира на по – малко от 70 километра на юг от Бургас и е често предпочитано от нашенци, сред които и известни личности и от чужденци. Природните дадености на този район внасят много живопис и хармония, а посипаните със златист ситен пясък плажове и чистата морска вода са като магнит за всички.

Места за настаняване има много, но ви съветваме да направите вашата резервация колкото може по – рано, за да сте сигурни, че ще има къде да се настаните. Можем да ви насочим към Хотел Емберли, който е само на 300 метра от плажа, разполага с басейн, детски кът и голям плувен басейн с детска секция. Повече може да прочетете с сайта им – https://emberli.com/

Още един съвет, планирайте почивката си така, че да може да посетите нещо много интересно, намиращи се в Бургаската държавна опера. Експозиция на Древен Египет разказва много за историята и привлича безброй посетители всеки ден. Изложени са над 100 експоната, които ще ви пренесат в друго измерение. Има пресъздадена дори гробницата на фараона.

За максимално доближаване до реалността спомагат музика и осветление, а самите експонати са пресъздадени с прецизна точност и размери спрямо оригинала. Изложбата е уникална по рода си и е за първи път в страната ни. За посещение ще бъде необходимо да закупите билет на място, като цените за възрасни са 16 лева, а за пенсионери, учащи и деца – 10 лева, като разбира се всички под 7 години не заплащат такса вход. Не пропускайте да се пренесете в древен Египет и да видите и научите много и интересни неща, свързани с него. Очакваме ви!

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!