Други

Лош късмет или… просто късмет?

Сигурна съм, че на всеки от вас все някога са се случвали случайности с вероятност по-малка от 1:1 000 000, от която по някакъв начин сте се облагодетелствали. Е, на мен такива ми се случват доста често, и ще ви дам един конкретен пример : миналата седмица една приятелка ме покани у тях на гости. Беше делнична вечер и щях да й откажа, ако не беше толкова убедителна и настоятелна ? Та отидох, с колата. Беше сготвила хубава вечеря и си побъбрихме много добре, дори отвори бутилка хубаво червено вино, на което не можах да устоя и пийнах две чаши. Не живее много далеч от вкъщи и реших да се прибера с такси, а на сутринта щях да отида пеша и да си взема колата.
Та прибирам се аз без колата и заспивам. След няколко часа чувам мощен трясък и се събуждам. Поглеждам отвън – в гаража ми се натресла някаква кола. Разбира се, веднага се обадих на 112 и след десетина минути пристигна полиция, а шофьорът чакаше извън возилото. Оказа се, че човекът хубаво си е подпийнал, дал е газ до ламарината и изобщо не разбрал кога е стигнал T-образното кръстовище, на което се намира моята къща и се натресъл в гаража ми.
Та защо ви казвам, че историята е положителна за мен? Ами – колата ми не беше вътре, иначе щеше да стане и тя на ламарина. Всъщност вътре имаше само един стар велосипед(който ми беше заплатен) и почти нищо друго ценно. На всичкото отгоре няколко дни по-късно, тотално засрамен, човекът смени гаражната ми врата с нова – секционна и с автоматика и дистанционно, а старата ми врата далеч не беше в толкова добро състояние – беше ролетна на десетина години и се отваряше ръчно. Красива е и е дело на Secdoor.
Та така – уж лош късмет, а се оказа – хич не чак толкова. Кой би предположил, че точно във вечерта, когато колата ми няма да е в гаража, ще се случи това?

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!