Други забележителностиЗабележителности

Воден куклен театър

Чували ли сте до сега за воден куклен театър? Това е нещо ново и много интересно, дело на доцент доктор Мирослав Цветанов, който го е създал и е част от частен театър в София на име Малък куклен театър Слон. В Бургас се провежда фестивал под звездите на име Дни на куклите, на който може да зърнете това уникално творение. Спектакъла, който се подготвя е иновативен и страшно атрактивен.

Началото на този вид изкуство, свързано с кукли и вода произхожда от далечния 11 век и виетнамците. Те били страшно иновативни и използвали прииждането на водата и наводненията като средство за забавление. Пълните с вода оризища били сцената на която зрителите гледали спектакъл, а кукловодите се позиционирали под водата, от където движели своите кукли с помощта на дълги пръчки от бамбук. С всеки изминал път те се развивали и скоро започнали да изнасят представления в езера, намиращи се по – близо до обществените сгради, за да улеснят своите зрители.

В Европа единственото място, на което може да видите това интересно изкуство е именно частния театър от София, за който споменахме малко по – рано. Всяка година те се развиват все повече и повече и дори прилагат нововъведения в тази област, които определено грабват вниманието на зрителя и се очаква голяма развитие на този тип изкуство.

В последното издание на водния театър бяха използвани иновативни технологии, които позволяват по време на представлението куклите участници в театъра да говорят и да са подвижни, без да се използват дълги водачи, без които до сега това не е било възможно. Част от постановките бяха Малкият принц, Райската птица и други, които се поведоха в плувен басейн, намиращ се в морската градина в Бургас.

А сега ще ви кажем няколко думи за Хотел Емберли, който е на около 60-70 километра от Бургас в Лозенец и може да ви предложи всичко, което ви е необходимо, за да изкарате една истински пълноценна почивка. Повече подробности за хотела и възможност за осъществяване на резервация може да видите с кликане тук.

 

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!