Други забележителностиЗабележителности

Музей на солта

В тази статия ще ви запознаем с един много интересен музей, които може да видите само по нашето Черноморие и подобен няма на целия Балкански полуостров. Той се намира в наш южен летен курорт. Всеизвестна е популярността и красивите природни дадености на българските морски дестинации, които посрещам голям брой туристи от страната и чужбина всяка година през летните месеци.

При планиране на почивката си всеки се интересува първо от това къде да запази нощувката си. Ако сте от тези, които обичат да посещават нощни заведения по време на почивката си, но същевременно искате спокойствие и тишина в хотела си ви предлагаме да посетите Апартхотел Сънсет Кошарица, намиращ се в село Кошарица, само на 4 километра от Слънчев Бряг – http://sunsetkosharitsa.com/.

По време на престоя си в мястото за настаняване, което сте избрали ви предлагаме да намерите няколко часа и да посетите великолепния Музей на Солта, за който споменахме по – горе. Той се намира в Поморие и очаква своите посетители между часовете 10:00 и 18:00 часа. Сравнително нов е и е отворил врати през 2002 година.

В него може да се запознаете с целия процес и технология, които са необходими, за да се произведе морска сол, като основно представлява изпарение на морската вода. Вътре може да видите модерна техника, която представя процеса нагледно. Същевременно се вижда автентичния добив на продукта.

Може да видите освен зала с експонати и реално работещи солници, също така разнообразна снимкова галерия. Повече няма да издаване, за да ви бъде интересно посещението на музея. Най – близките населени места, където може да запазите нощувки са Поморие – на малко повече от километър, Сарафово и Александрово на около 10 километра, Ахелой на 12, Каблешково и Равда на 15 километра отдалеченост.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!