Справочник

Диневи Ризорт – качествен морски дом сред оазис от зеленина и мирис на море

Избор на курорт за почивка на първа линия

Свети Влас е единственият черноморски курорт, носещ името на светец. Причината е, че в миналото в града и околността му е имало множество манастири, които са били обитавани от хиляди монаси. Все още има запазени останки от някогашните християнски храмове.


Същност на ризорта

Диневи Ризорт е съвкупност от няколко апартхотела. Част от хотелите са първа линия Свети Влас. Останалите са на втора и трета линия, като по нищо не отстъпват на тези, които са на метри от плажа. Комплексите от хотели на първа линия в Свети Влас са изградени в различен стил, като някои залагат на традиционно българския. Всеки комплекс поддържа собствен басейн, обграден от зеленина.


„Почувствай се у дома си“

Думата „апартхотел“ пояснява, че в хотелите не са проектирани просто стаи, а цели апартаменти, подходящи за краткосрочно и дългосрочно наемане. Гостите имат възможност и условия за напълно самостоятелни помещения, снабдени с всичко необходимо за едно домакинство. Ако посетителите не искат да се хранят в ресторанти или имат специфичен режим на хранене, кухните са изцяло обособени за приготвяне на всякаква храна. Огромен плюс е уединението и  отдалечеността от шума.


Индивидуална грижа

Служителите на хотели на първа линия в Свети Влас се грижат и за най- малките детайли по отношение на пълноценната почивка на гостите си. Въпреки идеята за домашна обстановка, обслужването тук е изцяло на принципа на хотелите- почистване и смяна на спално бельо и хавлии за баня два пъти в седмицата, както и денонощна рецепция.

Услугите, които се предлагат тук са екскурзии, анимация, спа, възможност за спорт и развлечения или морско такси до Несебър на всеки 2 часа.


Климат и растителност

Свети Влас съчетава в себе си морски и планински въздух, тъй като курортното градче е разположено в подножието на Стара планина. Въздухът тук дори е подходящ за лечение на заболявания на белите дробове или астма, поради тази причина и много семейства закупуват жилища тук. За разлика от повечето курорти, в които е унищожена растителната площ, за да се построят хотели, в Свети Влас има запазена природа.


Екопътеки

Съвсем наблизо от Диневи ризорт се намират няколко екопътеки, подходящи за откъсване от бурния живот в градчето и осигуряване на спокойна и тиха среда за размисъл например. Стара планина е осеяна с борови гори, а свежият аромат, който се носи е толкова примамлив. 

Една от екопътеките води до комплекс Елените като маршрутът до там включва изкачване на склонове в планината. За връщане може да се използват асфалтираните участъци, които свързват двете дестинации, тъй като маршрутът не е особено лек. Изградени са множество места за пикник, поставени са кошчета за отпадъци, а самите пътеки са добре почистени и поддържани.


Яхтено пристанище „Марина Диневи“

Свети Влас разполага с единствено по рода си пристанище за яхти. Тук гостите мога да наемат или да купят собствена яхта. Всяко яхтено място е с осигурен интернет, ток и питейна вода, възможност за зареждане на гориво и изпомпване на санитарни води. Пристанището е обградено от кафета, ресторанти и уникалният Планет яхт клуб Де лукс. Ежегодно се осъществяват поредица от събития.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!