Справочник

Концерти в Пловдив през октомври 2023

И през октомври Пловдив ще бъде огласен от любими мелодии. Български и международни артисти ще зарадват пловдивчани и гости на града със своите хитове. Градът под тепетата ще бъде домакин на поредица от невероятни концерти, които обещават да впечатлят почитателите на различни музикални жанрове. В тази статия ще ви представим някои концертите, които може да посетите в Пловдив този октомври.


Музикалните шедьоври на легендарния Енио Мориконе

Датата е 5 октомври, а началният час – 19:30. По план събитието трябваше да се проведе на 5 юни, но бе отменено за началото на октомври. Концертът ще бъде във Военния клуб, а цените на билетите са 18 и 20 лв. Ако искате да чуете музика от вечни филмови класики, това е събитието за вас. Организаторите загатват, че ще можете да чуете музикалните шедьоври от „Октопод“, „Имало едно време в Америка“, „Ал Капоне“.


Концерт на Трио Мандили

Три грузински девойки идват, за да представят на българската публика родния си фолклор. Момичетата изпълняват полифонично пеене, като това се случва в съпровод на традиционен струнен инструмент (пандури). Събитието ще бъде в първата събота на месеца – 07.10 в Лятното кино. Цена на билетите – 30 лв.


Концерт на Marchin Dylla

Чували ли сте това име? Полският китарист има безброй награди от престижни световни музикални конкурси. Запознайте се с творчеството му на 08.10., като посетите Епископската (Голямата) базилика на филипопол. Началото на концерта ще бъде поставено в 19:00. Билетите са по 30 лв., като за учащи и пенсионери има отстъпка и са на цена 20 лв.


Симфоничен концерт с виртуозния пианист Симеон Гошев

Някои наричат пианото царя на инструментите. Не може да твърдим със сигурност дали е така, но може да заявим, че ако обичате красивите мелодии, които се свирят на пиано, трябва да посетите симфоничния концерт през октомври в Пловдив. Пианистът Симеон Гошев, диригентът Григор Паликаров и оркестърът на Опера Пловдив ще ви зарадват. Запазете си датата 11 октомври. Събитието започва в 19:00 в Дома на културата на ул. Гладстон. Цената на билетите е 16 лв.


Концерт на Мария Илиева от турнето „Любов“

Изпълнителката на хитове “Играя стилно” и “Остани тази нощ” идва в града под тепетата на 16 октомври. Ако сте почитатели на творчеството ѝ, не пропускайте концерта в Пловдив. Мястото на събитието е ясно – Комплекс С.И.Л.А., а цените на билетите започват от 30 лв. Пловдив ще бъде спирка номер 4 от турнето на певицата, което включва общо 13 града в страната.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!