Справочник

Лятна почивка с минимален бюджет – мисията възможна

Сезонът на ваканциите наближава. Правите ли вече планове къде ще прекарате лятната почивка? Ако да, сигурно правите и изчислявате колко пари може да изхарчите. Не е необходимо да отделяте цяло състояние, за да бъде почивката незабравима. Днес ви споделяме как с минимален бюджет може да организирате мечтаната почивка. 

Направете резервация по-рано

Хотелиерите често предлагат отстъпки за ранни записвания. Ако знаете със сигурност кога и къде искате да почивате, може да направите резервацията си отрано. Така ще имате възможност да избирате между всички налични стаи и апартаменти. Ако оставите резервацията за момента преди да заминете, ще трябва да се съобразите с останалите свободни възможности. Отделете малко време и разгледайте офертите. Може да намерите такава, която се вмества във вашия бюджет. В средата на сезона ще ви бъде по-трудно да откриете изгодно предложение. 

Почивайте в началото или в края на сезона

Ако искате да избегнете високите цени в пика на лятото, може да почивате в първите дни ли към края на сезона. Обикновено в разгара на сезона цените са по-високи. Към края хотелиерите са склонни да ги намалят, за да привлекат последните за лятото туристи. Цените започват да спадат най-често в началото на септември. Ако времето е хубаво, може да използвате почивния 6 септември и да организирате почивка на морето. Освен по финансови, почивка в края на сезона е добра и по други причини. Ще си спестите шума, навалицата и високите температури. 

Обмислете вариант за почивка с приятели

Друг вариант да излезе по-изгодна почивката ви е, като се комбинирате с приятели. Може да разгледате апартаменти на северното Черноморие. Апартхотелите са отлична опция за почивка на големи компании поради няколко причини. Една от тях е, че разходите на човек излизат минимални. Срещу ниска цена получавате максимален комфорт и отлични удобства. Друго предимство е, че се ползвате от хотелско обслужване. Комплексите от този тип предлагат настаняване на хотелска база. Получавате всички удобства, които бихте получили в хотел, но имате по-голяма свобода и пространство.

Може да обмислите и варианта за споделено пътуване. Ако сте компания до 5 души, може да пътувате с една кола и да си поделите разходите за гориво. Ако смятате да се придвижвате в града с обществения транспорт, може да се добра идея да си извадите карта. Обикновено този вариант излиза по-изгоден от плащането за еднократни пътувания. 

Разгледайте сайтовете за колективно пазаруване

Посетете сайтове, в които има оферти с намаления. Разгледайте внимателно и ако някоя оферта привлече вниманието ви, се възползвайте от нея. Може да прочетете преди това отзиви от гости. Така ще добиете представа какво може да очаквате. Потърсете ревюта в сайта, в който сте открили офертата, в google и в сайта на самия хотел. Добра практика е да прегледате също Facebook страницата на хотела. Там също може да откриете актуална информация и отзиви от други посетители. 

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!