Справочник

Пътеводител за туризма в Русе

рад Русе се намира по най-северните части на страната и на изток по Дунавската равнина. Той е голям административен град и първия, който е свързан с Румънския бряг, чрез мост през река Дунав.

Речният град е и най-голям пристанищен град на България, административен център и модерен град за живеене. Обявен е в Топ листата за Най-добър град за живеене в България през 2014 г.

Русе е гостоприемен, както за чужденците, така и за местни, туристи и посетители. Той има стратегически логистичен и интермодерен център.

По размери и население е на пето място в страната.

В местността и по цялата територия в Русе се разполагат много търговски и производствени сгради. Такива са редица хотели и заведения Русе.

Забележителности в Русе

За централната зона на Русе е типична архитектура от миналия век. Стилът е заимстван от виенската архитектура. Различни времеви етапи обхващат някои от важните постройки на града разположени в самия център.

Русе е известна още като „Малката Виена“, с този наслов тя печели и награда за най-красив град на страната, годината е 2009 г. Това обаче се дължи и на устава, които местната управа на града налага още в миналия век, а именно всяка сграда намираща се на главна улица да е изградена по представителен начин.

Архитектура на Русе

Градът е известен е с много сгради съхранени от края на XIX в. Може да се каже, че старинните постройки придават магнетизма и обаянието, които струят от Русе. Сгради-паметници на културата има повече от 260. Сред забележителностите са поредица, които се разполагат в самия център. Сред тях могат да се видят музеи, театър, опера, архитектурни паметници, хотели Русе, ресторанти, кафенета, магазини, заведения Русе. Някои от забележителностите са част от национални 100 туристически обекта за страната.

Природни забележителности Русе

Ако търсите съвременно място, което да посетите, но да съхранило, също така част от естествената си среда, то град Русе е подходящ за няколко дневна екскурзия. Настанете се удобно, изберете хотели Русе и отдайте от всичко, което предлага това място – природа, красота от Дунава, плодородие от Добруджа и тук-там необятни картини, които допълват усещането за възторг, опиянение и чудо. Докоснете се до цялата палитра, като отпиете чаша горещо кафе в някое от заведения Русе виж тук.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!