ЗабележителностиЗабележителности Велинград

Велинград – СПА почивка, екскурзии и история в едно

Един от градовете на страната, които могат да предложат повече от динамика, забързано ежедневие и много шум. За всички предпочитащи да се впуснат в приятни изживявания, за малки и големи микс от възможности. Става дума за европейската СПА столица Велинград. Това място е идеална туристическа дестинация, преди обаче да се отправим натам, нека направим резервация за хотели Велинград.

Велинград се разполага величествено в Южна България. Съществува от 1948 година и се е сформирал в резултат на сливане на няколко съседни селца. Днес градът е идеално място и курорт за посетители от различни точки на страната.

В региона на града има не малко места за разглеждане с историческо, културно и регионално значение. Климата е планински и предлага чистота, свеж планински въздух, удобни условия за туризъм. Всичко това в различни сезони от годината. В тази част на страната температурите се задържат доста високо за зимата и, а лятото обещава прохлада и убежище от горещината.

За търсещите отмора пълен Релакс, далеч от шумния и мръсен град, гостоприемството на хотели Велинград, няма край. На фона на аристократична среда, сред стил, лукс и вкус, отговарящи на различните желания, почивката във Велинград може да се очертае много над очакваното.

В околността на СПА града могат да се разгледат още Ботаническата градина, парк Двореца, Паметникът на Вела Пеева; храм „Света Тройца”; Радонова баня; „Исторически музей”. В село Дорково се намира Палеологичното находище, пещери Лепеница и Снежанка, както и много паметници и музей, градини и паркове.

Тук се намира и едноименната местност Юндола, а в нея всеки може да опита различни планински спортове, да се настани за нощувка в хижа да обиколи резерватите и всичко това през различните сезони на годината.

Кой не е чувал за крепостта Цепина, а и кой би пропуснал да я посети. Около Велинград е разположено село Дорково, което също като много други български села, пази духа от българското минало и има своя неподправен чар.

Не по-малко забележителна е панорамата от Елин връх. Покрай Велинград се намира и местността Клептуза с историческо значение и характерна с наличие на карстов извор. В региона има множество букови гори, а те обещават пълен релакс и енергизиране.

Почивката на Велинград може да гарантира страхотни емоции, незабравими мигове, красиви спомени и висок стандарт, дори за капризни вкусове.

Относно заведенията във Велинград виж тук.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!