ЗабележителностиЗабележителности Велинград

Почивка в планината и покрай Велинград

Омръзна ли ви от дългата зима, искате ли да релаксирате сред спокойствието, тишината и комфорта на планински чист въздух, красива природа и да имате възможност да се забавлявате по начина, който най-много ви допада?! Сега е момента да направите резервация в хотел във Велинград  или някоя от предлаганите хижи и вили в околията и да се насладите на множеството възможности, които има там.

Велинград е разположен в подножието между Рила и Родопи планина и в западната част от Чепинската котловина. Благодарение на географското си положение той е изключително подходящ за посещения през цялата година, но с изключително внимание от страна на туристите се слави през летните дни.

Пазарджик е на 49 км североизточно от Велинград, а град Пловдив се намира на 85 км. Разстоянието на великолепния Велинград от столицата се състои в 133 км. Тук гостите на курорта могат да посетят десетки исторически и природни обекти, предлагащи възможности за приятни почивки, отмора и възстановяване на жизнените сили.

На север граничи със Септември и Пазарджик, а на изток с Батак, Ракитово, Пещера и Доспат. Западната граница минава покрайЮндола и Куртово и е оборудвана с високопланинска олимпийска база “Дружба”. На юг се намира Сърница.

Велинград е прочут с минералните бани, извори и възможности за балнеолечение. Той се смята за СПА център номер едно на Балканския полуостров.

Велинградска община е изключително богата от към минерални извори, чиято целебна вода служи за лечение на различни заболявания. Според изобилието и разнообразието на минерални води, Велинград се нарежда на първо място в страната. Не случайно от тук идва и названието му: „столица на СПА града в България“. Като цяло във Велинград има 80 минерални извора с обем 170 л/сек.
В града са изградени и 7 балнеолечебници. Града е много посещаван не само от туристи, но и от хора нуждаещи се от СПА процедури. Тук се намира и Курортната поликлиника, която предлага използване на минерални води от сърцевината на термалните зони на квартали Лъжене, Чепино и Каменица.

Списъка с места за настаняване във Велинград няма край, така, че ако решително сте избрали това божествено местенце за вашата почивка, то тук е мястото да направите и своята заявка за хотел, който да отговори на вашите предпочитания.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!