ЗабележителностиЗабележителности Велинград

Велинград – изключителна история и култура

Представете си град, който не предлага една и две уникални картини, а цял микс от възможности за вълнуващи изживявания.

Известен като европейската столица на балнеолечения, град Велинград изумява с гостоприемство, сили и изискана обстановка за настаняване. Хотели във Велинград са с най-висока класа и предлагат изцяло модерни европейски условия за настаняване на гостите.

Разположен в южните части на България, град Велинград предлага планински умерен климат и възможност за релакс по всяко време от годината. Топла и мека зима и прохлада в лятото с едни от предпоставките, това място да е така пренаселено от туристи във всеки сезон.

За настаняване и нощувка всеки турист да запази стай, апартаменти или студия на хотели Велинград. Всеки един от тях е разположен на различно място в дадена точка на града и предлага уникални условия с преференции за своите посетители. http://bghoteli.eu/велинград/хотели

Освен като СПА столица, Велинград се слави и с изключителна история и култура. Из местността на града се намира местността Юндола, крепост Цепина, недалеч от село Дорково, връх Елин, местност Клептузата.

Възможности за планински спортове, еко разходки из борови гори и много планинска зеленина са само малки парченца от пъзела, на почивка във Велинград.

И щом стана дума за историческите места на региона, не без внимание трябва да се отчете местност Клептуза, където се намира и един от най-известните карстови извори на страната.

Разходка из Велинград може да достави голяма доза наслада за сетивата и душата. Тук се намират парк Дворец; „Сярна баня”; Ботаническа градина; храм „Света Тройца”; статуята паметник на Вела Пеева; Радонова баня; „Исторически музей”; Пещери Снежанка и Лепеница, много културни паметници, музей, градини. До село Дорково се намира и Палеологичното находище, с което също се слави Велинград.

На подобно място, каквото е Велинград може да се усети магията на така различни култури, природа, красоти. Всичко това придобива неизмерима сила, когато към него са добавени истински съвременни условия за настаняване и нощувки в хотели Велинград. Ето, защо дали като туристическа дестинация, с цел релкс и възобновяване на жизнените сили или като обект на множество културни обекти, това място не бива да изпада от списъка с места за посещение от никой турист.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!