Справочник

Варна, морската столица трябва да бъде видяна

Морската столица Варна е забележително място, не само, защото е най-големият град по нашето Черноморие, но и защото предлага изобилие от развлечения, архитектурни, исторически и природни забележителности, подсилени от прекрасно гостоприемство.

Не са малко символите на града, където след дълга разходка посетителите могат да поседнат в заведения и ресторанти във Варна, да отпочинат и да опитат от български и интернационални ястия и напитки.

Из вътрешността на този прекрасен морски град, всеки може да се потопи в магията и разкоша на фона на цялата съвременна представа за европейски град.

По красивите и прохладни алеи на Морска градина Варна може да се видят естествена растителност, животински свят и културни паметници. Не липсват и заведения във Варна, разположени като малки замъчета насред цялата прелест на града.

Величествен е Алпинеумът, който изненадва своите гости със сянка и интересно направено декоративно осветление. В тази част се намират: „Мостче на желанията“ и „Мостче на въздишките“.

Не по-малък интерес буди и Делфинариумът на Варна, който е и единствен по рода си на Балканския полуостров. В него текат представления за малки и големи, представени с участието на изключителните морски създания.

За почитателите на Космоса, Народна астрономическа обсерватория с прилежащият й планетариум „Николай Коперник“, разположени отново в Морската градина пресъздават истинска реална картина със звук.

За всеки решил да гостува в този древен морски град Варна, той обещава множество незабравими изживявания, атракции и приключения. Винаги има какво още да се иска и да се види. За разглеждане на Терариум във Варна уникални видове екзотични животни ще изненадват и радват всеки.

Интересен и не по-малко атрактивен е и екзотичния парк Екзотик Зоо.

По крайбрежна алея на Варна примамливи за минувачите са множеството заведения, клубове, ресторанти, пицарии и дискотеки. Всички те са уникални по свое му и предлагат изобилие от напитки, храна и приятна атмосфера, според желанията на различните хора.

За всички, които иска да бъде част от тази топла и ведра морска атмосфера, Варна е подготвила кипящия летен живот и купони до зори.

Всичко това очаква гостите на града и предлага всякакъв лукс и удобства на ресторанти, заведения и хотели Варна на много атрактивни цени.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!