ЗабележителностиЗабележителности Велинград

Велинград или както го наричат – СПА столицата на България

Носещ духа на миналото, живеещ в настоящето и предлагащ изобилие от възможности за модерно настаняване и пълноценна почивка. Град Велинград е СПА столицата в цяла Европа. На това място има най-много минерални извора, от които блика лековита, целебна вода. Тя е известна за хора от цял свят, а това кара всеки българин да се гордее с богатството си.

Десетки хиляди туристи пристигат целогодишно на това място, за да опитат балнеолечението, което предлага региона. Наред с това хотели във Велинград дават възможност за настаняване със семейство, приятели или любим човек, предлагайки най-модерни условия на достъпни цени. Във Велинград има толкова много впечатляващи места и туристически обекти, че екскурзия и планувана почивка до този кът на България ще остави вълнуващи и вечни спомени.

Всеки един от хотели във Велинград мери сили с европейските изисквания и предоставя богат набор от услуги и екстри, задоволяващи и най-високите очаквания.

Аристократизъм, класа, автентичност, стил и лукс са само единички от целия пъзел, който сътворява за своите гости Велинград.

Разположен в Южна България, градът има планински климат, придружен от мека и топла зима, приятни атмосферни условия и в горещите дни на годината. Всичко това е само основата за една незабравима почивка в СПА столицата са неизчерпаеми. Сред тях са:

Местност Юндола, където изобилства от атрактивни места, на които любители и почитатели на различни спортове мерят сили. В близост се намират и няколко резервата.

Уникална по рода си е и крепостта Цепина, недалеч от село Дорково. Тя е автентична и носи история и култура, от много вековете.

Интересна и неописуемо красива за всеки остава и гледката над Елин връх.

Разходка от Велинград до местността Клептуза със своя карстов извор, обещава презареждаща и трайна картина. Заобиколена от борови гори, предлагаща свеж въздух, този спомен ще остане трайно в съзнанието на всеки докоснал се до сърцето на подобно зрелище и атмосфера.

За всеки настанил се в хотели във Велинград са препоръчителни и обиколки над Палеологичното находище в село Дорково; парк Двореца; „Исторически музей”; „Православен храм“; „Сярна баня”; Ботаническа градина; „Света Тройца”; Паметник на Вела Пеева; Радонова баня; Пещера Лепеница и пещера Снежанка.

СПА столицата на страната ни България, Велинград има още какво да разкрие, но това само за търсещите именно това място.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!