Справочник

Как да пътуваме с деца до Варна

Много от децата на възраст от 2 до 12 г. трудно понасят пътуванията. Когато сме в автобус, на дълъг път, в автомобил, с влак, самолет или кораб, чувството за олюляване и пристъпи на т. нар. „морска болести“ са често явление.

Ако вече сте направили резервация на хотели Варна и остава само да тръгнете на път, не отменяйте плановете в последния момент.

Научете се как да пътувате с деца до тази отдалечена точка и без аварийни произшествия:

Съвременната медицина не може да предложи гарантирани методи за справяне с кинетозата. Съществуват обаче изпитани техники, с които може да намалите риска от възникване на „морска болест“, без значение дали тръгвате с автомобил или вече сте на морето и смятате да направите разходка с корабче.

За целта в навечерието на тръгване детето трябва да се наспи добре. Така силите му ще са възобновени напълно и ще е по-подготвени за дълго пътуване. Това трябва да стане предварително.

Разкажете на детето подробности около пътуване с кола, престои, полет. Варна е далечна морска дестинация за почти всяка точка на страната и подобен маршрут може да е тежък за най-малките. Когато детето е насяно с това, което го очаква по пътя ще се настрои по-лесно емоционално и ще намали вълненията, които го обземат.

Не давайте много храна преди път на децата. Когато стигнете на място има много заведения Варна, където може да похапне, спокойно и без опасения. Избягвайте газираните напитки и пълномасленото мляко. Ментов чай с много джинджифил е полезен преди тръгване на път.

Ако пътувате в транспорта на града, с влак или с автобус до морето, запазете място за детето на предните места. Това се отнася и ако вече сте на морето и възнамерявате да се разходите с корабче.

Не поставяйте детето с гръб към движението.

Следете за погледа му през прозореца по време на път. Стрелкащите се дървета и предмети навън се отразяват зле на вестибуларния апарат.

Не повтаряйте непрекъснато фразата: „Лошо ли ти е“. Психолозите съветват да контролираме състоянието на детето по време на дълъг път незабележимо. Пребледняването, пожълтяване на кожата и често прозяване са едни от симптомите, че състоянието се влошава. Те са типични и за морската болест.

При повръщане на детето по време на дълъг път, накарайте малкото да посмуче парче резен лимон, да диша бавно и дълбоко. По този начин мерките ще го разсеят и може да се избегне влошаването.

Когато пристигнете до крайната точка – потърсете бързо обслужване и настаняване. Хотели Варна са на разположение, дори да нямате предварителна резервация.

Когато отпочинете от пътя излезте, за да похапнете и да възстановите водните загуби. Чудесно предложение за това са заведения Варна, работещи денонощно и на разположение за всеки гост виж тук.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!