Заведения Велинград

Велинград изумява не само със забележителности, но и с ресторанти и заведения

Велинград се намира в Южна България. През далечната 1948 г. е сформиран на база сливане на няколко съседни селата Каменица, Лъджене и Чепино. Носи името на партизанката българка Вела Пеева. В близост е с град Пазарджик и е втори по големина областен център след Пазарджик. Велинград е административен град и културно място за провеждане на десетки събития и мероприятия от различен характер. В него намират среща култура и традиции, история и минало, природни красоти и съвременни условия за настаняване.

Велинград е обичана дестинация за хиляди туристи. Днес множество места, постройки, паметници свидетелстват за неговото минало и за някогашните народи живели по тези земи. И като заговорихме за красотите на Велинград, това място очарова не само с туристическата привлекателност, но и с условията, които предоставя на всеки дошъл да го зърне.

В околността на Велинград се разполага олимпийска база високо в планината, носеща името „Дружба“, недалеч са и Юндола, Якоруда и Сърница. Към различни исторически и природни красоти отвеждат добре маркирани пътища, където всеки турист може да открие идеални условия за релакс, отдих и отмора.

Велинград се слави като СПА столицата на страната и привлича с минерални извори и балнеолечебни процедури. Той е изключително посещавана дестинация от към възможностите за лечение на различни заболявания. В него има над 80 извора с минерална вода с различен състав и даряващи разнообразни качества на добиваната вода.

С настаняване в хотел Велинград, всеки може да се полюбува на Чепинската котловина, а в свободното време да прекара някой час в уютната атмосфера създадена в не малко ресторанти и заведения на Велинград.

Заведения във Велинград предлагат изобилие от храни, напитки и програми за различни възрасти и предпочитания. Тук може да усетите вкуса на минали традиционни гозби, специалитети от европейска и национална кулинария, да отпиете глътка ароматна напитка и да се повеселите с хубава музика.

Ресторанти във Велинград също предлагат множество възможности за избор. Придружени от летни градини, допълнителни зали и много места за настаняване, те не само ще посрещнат гостоприемни и професионално, но и ще предложат идеални условия за провеждане на сватбени тържества, фирмени партита, бизнес срещи или романтични вечери. В тях може да се докоснете до истинският лукс и комфорт и да се почувствате като европейци.

Back to top button
error: Content is protected !!