Справочник

6 естествени и пленяващи неща от Слънчев бряг

Ако сте планували почивка по българското Черноморие, то невероятно изживяване, запомнящи се спомени и страхотни условия за лукс ще предостави курорт Слънчев бряг.

Климата е благоприятен и помества толкова слънчеви дни, колкото никой друг. Времето предразполага летуване и отдих до октомври месец.

Плажната ивица на Слънчев бряг е с дължина от 10 км., а ширината се простира между 30 и 60 метра. Плажа е покрит от ситен, златист пясък и множество красиви пясъчни дюни, по които растат 16 вида растения, които никъде другаде в България не се срещат.

В областта има множество паркове, които предполагат разнообразие от красиви места за разходки и различни типове спорт и развлечения. Тук любителите на водни спортове могат да се порадват на сърф, водни ски, за привържениците на яхти има идеални условия на този туризъм. За спортните натури множество тенис на корт, мини голф игрища, боулинг зали и конна база дават възможност за пълен релакс.

Безброй ресторанти и заведения има в Слънчев бряг. Магазинчета, кафенета, сергии, където всеки може да се наслади на гозби и ястия от различни националности не са малко, а на тръгване да се снабди със сувенири за подарък или за спомен.

Едно от най-ярките събития провеждани в курорт Слънчев бряг е международния фестивал Златен орфей, други интересни събития са модни ревюта, дни на симфоничната музика, международния фолклорен фестивал и различни плажни състезания. Или казано с други думи за всеки ще има по нещо, интересно, развлекателно и разпускащо. http://rezervaciq.com/слънчев-бряг/хотели

Някога по земите на Слънчев бряг са се разполагали безкрайни морета от пясъчни дюни, а атракции като камили и лонгозни гористи места са радвали посетители от различните краища на света. Днес Слънчев бряг, макар и много преобразен от миналото и наподобяващ обикновен крайбрежен град все още носи радост и приятни моменти на почиващите туристи.

Носи се славата му като шумно светско място, където казина и дискотеки има на всеки ъгъл и всеки млад решил да разпусне сред такава обстановка би намерил възможности много.

Хотели Слънчев бряг предлагат много звезди, идеално обслужване, отлична база и страхотни напитки и храни.

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!